Ultra Detox

Από πού προέρχονται οι κολλώδεις τοξίνες;

Οι κολλώδεις τοξίνες δεν έχουν συγκεκριμένη μορφή, καθώς είναι μαλακές, παχύρρευστες, κολλώδεις, ελαστικές, στρογγυλεμένες ουσίες και μπορεί να είναι παχύρρευστες. Αν και δεν είναι επιθετικές στους ιστούς του σώματος, η μάζα και το πάχος τους μπορεί να εμποδίσουν την κυκλοφορία διαφόρων υγρών στο σώμα (αίμα, λέμφος, ενδοκυτταρικό ή εξωκυτταρικό υγρό) ή ακόμα και να εμποδίσουν τα αιμοφόρα αγγεία. Υπάρχουν επίσης κολλώδεις τοξίνες που μπορούν να εμποδίσουν την αναπνευστική οδό, όπως πτύελα, βλέννα και φλέγματα, τα οποία μπορούν να αφαιρεθούν με το φύσημα της μύτης. Αυτές οι κολλώδεις τοξίνες είναι ουσίες λιπιδικής προέλευσης, που σημαίνει ότι οφείλονται στα λίπη (χοληστερόλη, κορεσμένα λίπη), και γλυκιδικής προέλευσης λόγω των υπολειμμάτων λανθασμένα αποδομημένου αμύλου. Αποτελούνται επίσης από νεκρά κύτταρα (από την κυτταρική ανανέωση) και βακτηριακά πτώματα (βακτήρια που εξουδετερώνονται από το ανοσοποιητικό σύστημα).

Τι γίνεται με τις κρυσταλλικές τοξίνες;

Σε αντίθεση με τις κολλώδεις τοξίνες, οι κρυσταλλικές τοξίνες έχουν δομημένη μορφή. Δρούν επιθετικά και ερεθιστικά στους ιστούς. Αυτό μπορεί να προκαλέσει βλάβη και φλεγμονή (όπως στην «ουρική αρθρίτιδα» με τις κρυσταλλικές τοξίνες του ουρικού νατρίου). Μπορεί επίσης να προκληθεί βλάβη, όταν η επαφή τους είναι παρατεταμένη. Οι Κρυσταλλικές τοξίνες μπορούν επίσης να υπάρχουν στις αρθρώσεις προκαλώντας φλεγμονές και μπλοκάρισμα των αρθρώσεωνν. Ο μετασχηματισμός πρωτεϊνών (ουρικό οξύ, ουρία, κρεατινίνη, οξαλικό οξύ), λιπών (ακετυλοξικό οξύ κ.λπ.) και σακχάρων (πυρουβικό οξύ, γαλακτικό οξύ), καθώς και χρησιμοποιούμενων μετάλλων (φώσφορος, θείος, χλώριο κ.λπ.) ευθύνεται τη σύνθεση των κρυσταλλικών τοξινών, οι οποίοι είναι σε μεγάλο βαθμό πρωτεϊνικής προέλευσης. Οι κολλώδεις τοξίνες, λόγω του μεγέθους τους, δεν μπορούν να περάσουν από πολλές από τις μεμβράνες που αποτελούν τους ιστούς, ενώ οι κρυσταλλικές τοξίνες, όντας πολύ μικρότερες, μπορούν. Οι κρυσταλλικές τοξίνες είναι διαλυτές σε ένα υγρό, ενώ οι κολλώδεις τοξίνες δεν είναι λόγω της ζελατινώδους σύστασής τους.

ΟΡΓΑΝΑ ΑΠΟΤΟΞΙΝΩΣΗΣ: Τα 5 όργανα που είναι υπεύθυνα για την αποβολή των τοξινών ονομάζονται όργανα αποτοξίνωσης, συμπεριλαμβανομένων του ήπατος, των εντέρων, των πνευμόνων, των νεφρών και του δέρματος. Αυτά είναι τα όργανα που φροντίζουν για την απομάκρυνση κολλώδων και κρυσταλλικών υπολειμμάτων από το σώμα. Πρώτα τα φιλτράρουν από το αίμα, μετά τα τροποποιούν με συγκεκριμένα ένζυμα και τέλος τα αποβάλλουν από τον οργανισμό, εξ ου και η ονομασία «πόρτες εξόδου».

Καθένα από τα 5 όργανα αποτοξίνωσης είναι ικανό να να αντιμετωπίζει και να εξαλείφει το ένα ή το άλλο από τα 2 απόβλητα, εκτός από το δέρμα, το οποίο είναι εξειδικευμένο στην επεξεργασία και των δύο.
Υπάρχουν συγκεκριμένα όργανα για τα κολλώδη υπολείμματα: το συκώτι, τα έντερα και οι πνεύμονες. Όργανα για τα κρυσταλλικά υπολείμματα: τα νεφρά και ένα όργανο μικτό (κολλώδεις και κρυσταλλικές τοξίνες): το δέρμα.

Ultra Detox Formula

1. Betula (Σημύδα) 250mg
2. Hieracium (Pilosella) (Ιεράκιο) 250mg
3. Cynara cardunculus Αγκινάρα) 250mg
4. Milk thistle (Γαϊδουράγκαθο) 250mg

1. Betula (Σημύδα) – Υποστηρίζει την αποστράγγιση υγρών του σώματος
Η Σημύδα (Betula pendula) είναι γνωστή και ως δέντρο της σοφίας. Είναι ένα ισχυρό καθαρτικό εκχύλισμα, ιδανικό για αποτοξίνωση που μπορεί να πραγματοποιείται σε κάθε αλλαγή εποχής (4 φορές ετησίως).
Οι δράση της σημύδας στο σώμα είναι:
• Διουρητική (διεγείρει την απέκκριση των ούρων)
• Καθαρτική (επιταχύνει την εντερική διέλευση)
• Χολαγωγός (διευκολύνει τη λειτουργία του ήπατος)
• Αποχρεμπτική (για την αραίωση της βρογχικής βλέννας)

Η σημύδα έχει αποστραγγιστική και καθαρτική δράση καθώς προωθεί την αποβολή των υγρών που περισσεύουν επηρεάζοντας την ανταλλαγή νατρίου-καλίου σε επίπεδο νεφρών. Μπορεί να αντιμετωπίσει προβλήματα του ουροποιητικού συστήματος χάρη στη σημαντική αποβολή των χλωριδίων και των αζωτούχων αποβλήτων. Χρησιμοποιείται για την υποστήριξη και τόνωση της διούρησης, σε υποδόρια οιδήματα τυπικά της κυτταρίτιδας, σε περιπτώσεις υπέρβαρων ατόμων αλλά και στην περίπτωση του προεμμηνορροϊκού συνδρόμου.

2. Hieracium (Pilosella) – Μειώνει την κατακράτηση υγρών

Η Pilosella είναι ένα φυτό γνωστό για τις διουρητικές του ιδιότητες και θεωρείται πολύτιμο συστατικό για την αποστράγγιση και τον καθαρισμό του οργανισμού. Συνιστάται για την αντιμετώπιση του πρηξίματος των ποδιών και των αστραγάλων και ως χρήσιμο αφέψημα για την αντιμετώπιση της κατακράτησης νερού και της κυτταρίτιδας.

Ενδείξεις: Το εκχύλισμα Pilosella χρησιμοποιείται για την καταπολέμηση της κατακράτησης υγρών και των οιδημάτων που είναι τυπικά σε περιπτώσεις υπερβολικού βάρους και κυτταρίτιδας, για την άμεση επίδραση στο επίπεδο των νεφρών διεγείροντας την απέκκριση νερού, νατρίου, χλωρίου και άλλων τοξίνων, χωρίς να ερεθίζει με κανέναν τρόπο το ουροποιητικό σύστημα.

Ιδιότητες και οφέλη
Η pilosella παρουσιάζει διουρητικά και αποστραγγιστικά χαρακτηριστικά, χάρη στην παρουσία φλαβονοειδών. Πρόκειται για αντιοξειδωτικά που κάνουν την pilosella μια εξαιρετική θεραπεία σε περίπτωση κατακράτησης νερού, πρηξίματος των κάτω άκρων και εμφάνισης λεμφο-αγγειακών οιδημάτων. Το αποστραγγιστικό αποτέλεσμα είναι επίσης εξαιρετικό για την καταπολέμηση της κυτταρίτιδας, τη βελτίωση της εκροής υγρών και τοξινών και την τόνωση της λεμφικής και της κυκλοφορίας του αίματος. Μεταξύ των διουρητικών βοτάνων, η pilosella αυξάνει σημαντικά τον όγκο των αποβαλλόμενων ούρων. Με αυτόν τον τρόπο, προάγει τον καθαρισμό του οργανισμού, απελευθερώνοντάς τον από τις τοξίνες και τα αποτελέσματα μιας διατροφής που είναι πολύ φορτωμένη με ζωικά λίπη και πρωτεΐνες. Αυτή η επίδραση είναι ευεργετική, ειδικά, σε περίπτωση υπέρτασης και υψηλής αζωταιμίας. Η pilosella ευνοεί τον καθαρισμό του αίματος και για αυτό το λόγο τη χρησιμοποιούν όσοι θέλουν να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση των ουρικών λίθων.
Διευκολύνει επίσης τη λειτουργία του ήπατος, διεγείροντας την έκκριση της χολής και την εκροή της με χολαγωγική δράση. Εξαιτίας αυτού, οι ιδιότητες αποτοξίνωσης του βοτάνου pilosella είναι εκτεταμένες, βοηθώντας το συκώτι. Οι καθαρτικές και αποτελεσματικές της ιδιότητες ενάντια στον πολλαπλασιασμό των βακτηρίων είναι σημαντικές σε περίπτωση φλεγμονής του ουροποιητικού συστήματος. Η αντιμικροβιακή της δράση λόγω των πολυφαινολικών ενώσεων,είναι ευεργετική σε περίπτωση κυστίτιδας, ουρηθρίτιδας και ερεθισμού του ουρογεννητικού συστήματος.
Αυτή η ιδιότητα στο ουροποιητικό σύστημα οφείλεται σε μια ουσία υδροξυκουμαρίνης, την ουμπελιφερόνη, και σε ορισμένα φλαβονοειδή και τριτερπένια που βοηθούν το σώμα να αντιδρά όταν προσβάλλεται από βακτήρια που προκαλούν λοιμώξεις και φλεγμονές του ουροποιητικού συστήματος. Η pilosella προστατεύει τον βλεννογόνο της ουροδόχου κύστης και υποστηρίζει την επισκευή των ιστών του ουροποιητικού συστήματος, επιπλέον του ότι τα παθογόνα αποβάλλονται εύκολα χάρη στη διουρητική της δράση.
Η pilosella έχει επίσης σπασμολυτική δράση, ηρεμώντας τους κοιλιακούς πόνους, και εφιδρωτική – αυξάνει την εφίδρωση, ευνοώντας την αποβολή των τοξινών. Το εναέριο τμήμα της pilosella θεωρείται επίσης ωφέλιμο στη θεραπεία αναπνευστικών προβλημάτων όπως το άσθμα, η βρογχίτιδα, ο βήχας και ο κοκκύτης. Χαλαρώνει τους μύες των βρόγχων, ηρεμεί τον βήχα και μειώνει την παραγωγή φλέγματος. Στο παρελθόν χρησιμοποιήθηκε και ως φυσικό αντιφλεγμονώδες για τους ρευματισμούς. Η παρουσία στυπτικών τανινών βοηθά τους ιστούς στην επούλωση εσωτερικών και εξωτερικών τραυματισμών. Αυτές οι ενώσεις, μάλιστα, έχουν την ικανότητα να δεσμεύουν ίνες κολλαγόνου στο δέρμα, δίνοντάς τους καλύτερη αντοχή στη θερμότητα και την τριβή. Για το λόγο αυτό, η pilosella έχει επίσης μια ηρεμιστική και στυπτική λειτουργία στο δέρμα που μπορεί να είναι χρήσιμη εξωτερικά σε περίπτωση ακμής και δερματικών ερεθισμών.

3. Cynara cardunculus (αγκινάρα) – υποστηρίζει την κυκλοφορία
Ιδιότητες: Η αγκινάρα έχει χολερετική δράση, ηπατοπροστατευτική αλλά και ηπατοδιεγερτική, καθώς υποστηρίζει την κυκλοφορία του αίματος και την αναγέννηση των ηπατικών ιστών για τη φυσική αποκατάσταση της ηπατικής λειτουργίας. Διαθέτει επίσης ελαφριά διουρητική δράση που προκαλείται από την παρουσία αλάτων καλίου. Προσφέρει μεγάλα οφέλη όταν χρησιμοποιείται ως καθαρτικό, αποτοξινωτικό, ηπατικό-προστατευτικό και αντιχοληστερινικό, καθώς ρυθμίζει φυσιολογικά τα επίπεδα χοληστερόλης στο αίμα.

Οι αγκινάρα είναι γεμάτη με ισχυρά θρεπτικά συστατικά.

Βιταμίνες

Μέταλλα

Θειαμίνη B1

Μαγνήσιο

Ριβοφλαβίνη B2

Ασβέστιο

Νιασίνη B3

Φώσφορος

Vitamin C

Κάλιο

Vitamin K

Ψευδάργυρος

Vitamin B6

Χαλκός

Φυλικό Οξύ

Νάτριο

Η πραγματική μαγεία της αγκινάρας βρίσκεται στις βιοδραστικές της ενώσεις. Μερικές από τις μοναδικές αυτές ενώσεις μπορούν να βελτιώσουν πολλές λειτουργίες στο σώμα που σχετίζονται με τη γενική υγεία. Η αγκινάρα είναι πλούσια σε πολυφαινολικές ενώσεις που έχουν σημαντικές αντιοξειδωτικές ιδιότητες.

Χλωρογενικά Οξέα

Φαινολικά οξέα

Λουτεολίνη (Luteolin)

Καφεοϋλκινικά οξέα (Caffeoylquinic acids)

Απιγενίνη (Epigenin)

Καφεϊκό οξύ (Caffeic acid)

Κυναρίνη (Cynarin)

Φλαβονοειδή (Flavonoids)

Η αντιοξειδωτική δράση της συνδέεται με την περιεκτικότητα σε πολυφαινολικές ενώσεις. Όσο υψηλότερη η συγκέντρωση τους, τόσο καλύτερη η αντιοξειδωτική δράση της αγκινάρας.

Οφέλη για την υγεία από τη χρήση της αγκινάρας
Βοηθά στην προστασία του ήπατος και στην αποτοξίνωση
Αυτό το φυτό έχει ιδιότητες αποτοξίνωσης του ήπατος, κυρίως λόγω των ενεργών συστατικών που περιέχει.
Υπάρχουν τέσσερις κύριοι υποκείμενοι μηχανισμοί των υποστηρικτικών επιδράσεων της αγκινάρας στο ήπαρ:
• Διέγερση της χολής στο ήπαρ
• Ηπατοπροστατευτικές (αντιοξειδωτικές) ιδιότητες
• Υποχοληστερολαιμικές ιδιότητες (μειώνοντας τη χοληστερόλη)
• Αντιηπατοτοξικές ιδιότητες (αποτοξινώνοντας το ήπαρ)

Στην πραγματικότητα, η λουτεολίνη και η κερσετίνη μπορούν να μειώσουν τα υψηλά επίπεδα χοληστερόλης στο αίμα, μέσω της αναστολής της εντερικής απορρόφησης της χοληστερόλης.
Αυξάνει τη ροή της χολής
Εκτός από το αποτέλεσμα μείωσης της χοληστερόλης, η αγκινάρα έχει βρεθεί ότι αυξάνει τη ροή της χολής στο ήπαρ. Αυτό το υγρό που παράγεται από το συκώτι, είναι ζωτικής σημασίας για τη διάσπαση των λιπών και την απορρόφηση των λιποδιαλυτών βιταμινών. Η αγκινάρα βρέθηκε ότι αυξάνει σημαντικά τη ροή της χολής στο ήπαρ, τόσο μετά από εφάπαξ όσο και επαναλαμβανόμενη χορήγηση.
Προστατεύει το ήπαρ
Τα υγρά εκχυλίσματα αγκινάρας βοηθούν στην υποστήριξη του ήπατος, στην προστασία, ακόμη και στην αναγέννηση των ηπατικών κυττάρων.
• Περιέχει λουτεολίνη η οποία μπορεί να μειώσει τη χοληστερόλη και να αναστείλει τη βιοσύνθεση της χοληστερόλης.
• Τα πολυφαινολικά οξέα και τα φλαβονοειδή, που περιέχονται στην αγκινάρα, διαθέτουν ισχυρές αντιοξειδωτικές ιδιότητες που ενισχύουν την υγεία του ήπατος και μειώνουν το επίπεδο των ηπατικών ενζύμων που σχετίζονται με ηπατική βλάβη, όπως το ALT και το AST.

Η αγκινάρα δρά συνεργιστικά μαζί με θεραπείες μείωσης των λιπιδίων βοηθώντας στη μείωση, η οποία μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των επιπέδων της LDL χοληστερόλης και των τριγλυκεριδίων.

Η αγκινάρα επιπλέον,
• Μπορεί να μειώσει την αρτηριακή πίεση
• Μπορεί να βελτιώσει τη λειτουργία του εγκεφάλου
• Προωθεί το καθαρό δέρμα
• Βελτιώνει την πέψη
• Προλαμβάνει τη δυσκοιλιότητα, αυξάνοντας την κινητικότητα του εντέρου
• Μπορεί να βελτιώσει την υγεία της καρδιάς
• Έχει δυνητικές Αντικαρκινικές ιδιότητες
• Βοηθά στη διαχείριση του διαβήτη

4. Γαϊδουράγκαθο – υποστηρίζει την υγεία ήπατος

Το γαϊδουράγκαθο (milk thistle) περιέχει ενώσεις που μπορεί να υποστηρίξουν την υγεία του δέρματος, του ήπατος και των οστών και ενισχύουν την απώλεια βάρους. Το γαϊδουράγκαθο μπορεί επίσης να βοηθήσει στην πρόληψη της αντίστασης στην ινσουλίνη και έχει αντικαρκινικές ιδιότητες. Το δραστικό συστατικό του γαϊδουράγκαθου ονομάζεται σιλυμαρίνη και χρησιμοποιείται κυρίως για τη θεραπεία ηπατικών προβλημάτων. Υπάρχουν ισχυρισμοί ότι μπορεί να μειώσει τη χοληστερόλη και να βοηθήσει στη διαχείριση του διαβήτη τύπου 2.

Υποστηρίζει την υγεία του ήπατος

Η πιο κοινή χρήση του γαϊδουράγκαθου είναι για προβλήματα στο συκώτι. Μπορεί να βοηθήσει στη θεραπεία ενάντια σε: κίρρωση, ίκτερο, ηπατίτιδα και διαταραχές της χοληδόχου κύστης. Μελέτη του 2016 διαπίστωσε ότι το γαϊδουράγκαθο βελτίωσε τη βλάβη του ήπατος που προκαλείται από τη διατροφή. Το ενεργό συστατικό του γαϊδουράγκαθου, η σιλυμαρίνη, δρα ως αντιοξειδωτικό μειώνοντας την παραγωγή ελεύθερων ριζών. Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι αυτό δημιουργεί αποτοξινωτικό αποτέλεσμα, γι’ αυτό και το γαϊδουράγκαθο μπορεί να είναι ευεργετικό για προβλήματα στο συκώτι.
Άλλα πιθανά οφέλη περιλαμβάνουν την προστασία της υγείας της καρδιάς μειώνοντας τα επίπεδα χοληστερόλης και βοηθώντας στη διαχείριση του διαβήτη τύπου 2.

Το γαϊδουράγκαθο επιπλέον,

Προάγει την υγεία του δέρματος
Μειώνει τη χοληστερόλη
Υποστηρίζει την απώλεια βάρους
Μειώνει την αντίσταση στην ινσουλίνη
Βελτιώνει τα συμπτώματα του αλλεργικού άσθματος
Έχει αντικαρκινικές ιδιότητες
Υποστηρίζει την υγεία των οστών
Υποστηρίζει το ανοσοποιητικό σύστημα

Η εξειδικευμένη σύνθεση του Ultra Detox προάγει την αποβολή τόσο κολλωδών όσο και κρυσταλλικών τοξινών μέσω και των 5 οργάνων αποτοξίνωσης. Όταν πραγματοποιείται σε σταθερά χρονικά διαστήματα εξασφαλίζει μια ολοκληρωμένη διαδικασία αποτοξίνωσης του οργανισμού.

Το σώμα μας εκτίθεται σε πολλές τοξίνες κάθε μέρα. Αυτές οι τοξίνες περιλαμβάνουν περιβαλλοντικές τοξίνες και χημικούς ρύπους στον αέρα που αναπνέουμε και τοξίνες από τη διατροφή μας. Δεδομένης της ποσότητας των τοξινών που εκτιθέμεθα σε καθημερινή βάση, η αποτοξίνωση του σώματος μας δεν είναι μόνο ωφέλιμη, αλλά απαραίτητη.

9 σημαντικά οφέλη που μπορεί να προκύψουν από την αποτοξίνωση του σώματος σας με τη χρήση του ultra Detox.

1. Βελτιωμένη ενέργεια
2. Πιο υγιές δέρμα και αντιγήρανση
3. Σημαντική απώλεια βάρους
4. Ισχυρότερο ανοσοποιητικό σύστημα
5. Ανακούφιση από το άγχος
6. Πιο καθαρή σκέψη και διανοητική εγρήγορση
7. Πιο υγιή μαλλιά
8. Καλύτερη Αναπνοή
9. Βελτιωμένη αίσθηση υγείας κι ευεξίας

Το Ulta Detox είναι μια εξατομικευμένη φόρμουλα αποτοξίνωσης που έχει σχεδιαστεί για να απομακρύνει με φυσικό τρόπο τις επιβλαβείς τοξίνες, τα φυτοφάρμακα, τα βαρέα μέταλλα και τα υπερβολικά απόβλητα από το σώμα σας. Ενώ υπάρχει φυσική αποτοξίνωση του σώματος μέσω των νεφρών και του ήπατος, χρησιμοποιώντας το ultra Detox μπορείτε να δώσετε πρόσθετη ώθηση στην ενδογενή διαδικασία.