Cybele Female Fertility

Γονιμότητα και αναπαργωγή

 • Ο ψευδάργυρος συμβάλλει στη φυσιολογική γονιμότητα και αναπαραγωγή.
 • Το φολικό οξύ συμβάλλει στη φυσιολογική αιμοποιήση, στην ανάπτυξη του μητρικού ιστού κατά την εγκυμοσύνη και παίζει ρόλο στη διαδικασία της κυτταρικής διαίρεσης.

Προστασία των κυττάρων από το οξειδωτικό στρες

 • Η βιταμίνη C, η βιταμίνη Ε, το μαγγάνιο, η ριβοφλαβίνη, το σελήνιο, ο χαλκός, ο ψευδάργυρος συμβάλλουν στην προστασία των κυττάρων από το οξειδωτικό στρες. Το οξειδωτικό στρες είναι ένας σημαντικός παράγοντας για τη γονιμότητα [4,5].

Παραγωγή ενέργειας και μείωση της κόπωσης

 • Οι βιταμίνες Β2, Β3, Β5, Β6, Β12, C, μαγνήσιο και ο σίδηρος συμβάλλουν στη φυσιολογική λειτουργία των μεταβολικών διεγέρσεων που αποσκοπούν στην παραγωγή ενέργειας και μείωση της κόπωσης.
 • Ο σίδηρος συμβάλλει στη φυσιολογική μεταφορά οξυγόνου στο σώμα.
 • Η βιταμίνη C αυξάνει την απορρόφηση του σιδήρου.
 • Ο χαλκός συμβάλλει στη φυσιολογική μεταφορά του σιδήρου μέσα στον οργανισμό.

Λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος

 •  Οι βιταμίνες Β6, Β12, C, D, το σελήνιο, ο σίδηρος, το φολικό οξύ, ο χαλκός και ο ψευδάργυρος συμβάλλουν στη φυσιολογική λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος.
Ισχυρισμοί που αφορούν στη διατροφική αξία του Cybele female fertility

 • Ο ψευδάργυρος συμβάλλει στη φυσιολογική σύνθεση του DNA.
 • Η βιταμίνη Β6 συμβάλλει στη ρύθμιση της ορμονικής δραστηριότητας.
 • Το παντοθενικό οξύ συμβάλλει στη φυσιολογική σύνθεση και μεταβολισμό των στεροειδών ορμονών, της βιταμίνης D και ορισμένων νευροδιαβιβαστών.
 • Η θιαμείνη συμβάλλει στη φυσιολογική λειτουργία της καρδιάς.

Συμπεράσματα κλινικών μελετών για συστατικά του Cybele female fertility που σχετίζονται με τη βελτίωση της γονιμότητας [7-32].
Η επίδραση των ω-3 λιπαρών οξέων, κυρίως EPA και DHA, μπορεί να επιδράσει θετικά στην κυήση και να βελτιώσει τη γνωστική και οπτική απόδοση των βρεφών. Οι έγκυες γυναίκες καθώς και όσες επιθυμούν να συλλάβουν, συχνά καταναλώνουν χαμηλά επίπεδα ω-3 λιπαρών οξέων γιατί αυτά βρίσκονται κυρίως στα ψάρια λόγω ανησυχιών σχετικα με πιθανή μόλυνση από βαρέα μέταλλα. Είναι σημαντικό, λοιπόν, κατά την προγεννητική φροντίδα, στη δίαιτα των γυναικών να διασφαλίζεται η ημερήσια λήψη διατροφικών συμπληρώματων.

Συστατικά

Η Damiana (Turnera diffusa or aphrodisiaca) είναι ένας θάμνος που αυτοφύεται μεταξύ άλλων στην Κεντρική και Νότια Αμερική και τις ΗΠΑ, και ανήκει στην οικογένεια των Passifloraceae. Από την αρχαιότητα έχει φήμη ως αφροδισιακού βοτάνου με σαφή τονωτική δράση στο κεντρικό νευρικό και ενδοκρινολογικό σύστημα. Διάφορες μελέτες στην επιστημονική βιβλιογραφία τονίζουν τα αφροδισιακά και αναζωογονητικά χαρακτηριστικά του φυτού, ταυτόχρονα συνεισφέροντας στη φυσιολογική αύξηση της ερωτικής επιθυμίας και ικανοποίησης σε γυναίκες. Ταυτόχρονα, αναφέρεται ότι βελτώνει το μικροπεριβάλλον του κόλπου, μειώνοντας την κολπική ξηρότητα. Χρησιμοποιείται επίσης παραδοσιακά για να υποστηρίξει την υγιή διάθεση και υγιή λειτουργία του ουροποιητικού συστήματος.

Η Rhodiola rosea θεωρείται ένα προσαρμογόνο, που σημαίνει ότι βοηθά το σώμα να προσαρμοστεί στις επιπτώσεις του άγχους. Χρησιμοποιείται παραδοσιακά για την ρύθμιση του κύκλου. Σε μια μελέτη 40 γυναικών που έπασχαν από αμηνόρροια (απώλεια εμμηνορρυσιακών κύκλων), χορηγήθηκαν 100 mg της Rhodiola rosea δύο φορές την ημέρα για 2 εβδομάδες. Σε ορισμένες γυναίκες το σχήμα επαναλήφθηκε 2-4 φορές. Η κανονική εμμηνόρροια ανακτήθηκε στο 62,5% (25/40 γυναίκες), 44% από τις οποίες (11/40) έμειναν έγκυες. Η Rhodiola, η οποία είναι γνωστή και ως αρκτική ή χρυσή ρίζα, περιέχει περισσότερα από 140 δραστικά συστατικά. Χρησιμοποιείται παραδοσιακά για τα συμπτώματα άγχους. Επίσης, ενισχύει την αντίσταση του οργανισμού στους στρεσογόνους παράγοντες, βελτιώνει τη μνήμη και τη συγκέντρωση και μειώνει την κόπωση.

Το DHA είναι ένα λιπαρό ωμέγα-3 οξύ που πρέπει να καταναλώνεται από τρόφιμα, συμπληρώματα ή και τις δύο πηγές, καθώς το σώμα μας δεν παράγει μεγάλο μέρος του. Μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη ή βελτίωση χρόνιων παθήσεων, όπως καρδιακών παθήσεων, νόσου του Alzheimer, κατάθλιψη και φλεγμονώδεις παθήσεις. Το DHA είναι επίσης απαραίτητο για την υγεία του σπέρματος και μια υγιή εγκυμοσύνη. Δρα συνεργικά με το άλφα λιποικό οξύ (Alpha Lipoic Acid).

Το Άλφα-λιποικό οξύ (Alpha Lipoic Acid) είναι μία οργανική ένωση που βρίσκεται σε όλα τα ανθρώπινα κύτταρα. Επιπλέον, έχει ισχυρές αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Το άλφα-λιποϊκό οξύ είναι υδατοδιαλυτό και λιποδιαλυτό, το οποίο του επιτρέπει να λειτουργεί σε κάθε κύτταρο ή ιστό στον οργανισμό. Οι αντιοξειδωτικές ιδιότητες του άλφα-λιποϊκού οξέος έχουν συνδεθεί με πολλά οφέλη, όπως χαμηλότερα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, μειωμένη φλεγμονή, επιβράδυνση της γήρανσης του δέρματος και βελτιωμένη λειτουργία των νεύρων. Οι άνθρωποι παράγουν άλφα-λιποϊκό οξύ σε μικρές ποσότητες.

Η γλουταθειόνη (Glutathione) (GSH) αποτελεί ένα πολύ ισχυρό αντιοξειδωτικό. Έχει τεράστια ικανότητα να καταπολεμά το οξειδωτικό στρες και να εξουδετερώνει τις επιβλαβείς ελεύθερες ρίζες. Χημικά, η γλουταθειόνη είναι ένα τριπεπτίδιο που αποτελείται από 3 αμινοξέα: Γλουταμικό οξύ, Κυστεΐνη και Γλυκίνη. Το σώμα χρησιμοποιεί το γλουταμικό οξύ για να παράγει γλουταμίνη. Όταν αυτά τα τρία αμινοξέα συνδυάζονται σε γλουταθειόνη, αποκτούν τη δύναμη να αποτοξινώνουν επικίνδυνες ελεύθερες ρίζες, τοξικά φάρμακα και βαρέα μέταλλα. Αυτός ο μηχανισμός προστατεύει ολόκληρο το σώμα από δυσλειτουργία και ασθένειες.

Το μυο-ινοσιτόλη (myo-inositol) είναι μια ουσία που μοιάζει με βιταμίνη. Χρησιμοποιείται κυρίως για το μεταβολικό σύνδρομο και το σύνδρομο των πολυκυστικών ωοθηκών (PCOS). Η λειτουργία της έγκειται στο ότι μπορεί να εξισορροπήσει ορισμένες χημικές ουσίες στο σώμα για να βοηθήσει ενδεχομένως σε ψυχικές ασθένειες όπως η διαταραχή πανικού και η κατάθλιψη. Μπορεί επίσης να βοηθήσει την ινσουλίνη να λειτουργεί καλύτερα. Αυτό μπορεί να βοηθήσει σε καταστάσεις όπως το σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών ή ο διαβήτης κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Σε μια κλινική μελέτη που αποτελούνταν από 3602 ασθενείς με PCOS και υπογονιμότητα, χορηγήθηκε μυο-ινοσιτόλη και φολικό οξύ για 3 μήνες. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, το 70% (2.520 γυναίκες) εμφάνισαν βελτίωση του έμμηνου κύκλου τους . Μεταξύ αυτών, ένα συνολικά ποσοστό 15,1% έμειναν έγκυες (545 γυναίκες). Σε μία υποομάδα 32 ασθενών όπου αξιολογήθηκαν ορμονικές τιμές πριν και μετά τη θεραπεία, παρατηρήθηκε σημαντική βελτίωση των επιπέδων ανδρογόνων και αύξηση των τιμών προγεστερόνης.

Πράσινο τσάι για τη μείωση του οξειδωτικού στρες

Οι ελεύθερες ρίζες οξυγόνου (ROS) υπάρχουν σε χαμηλά επίπεδα στα γεννητικά όργανα ανδρών και γυναικών. Η υπερβολική αύξηση τους οδηγεί σε οξειδωτικό στρες που βλάπτει το DNA, τα λιπίδια και τις πρωτεΐνες. Στις γυναίκες, το οξειδωτικό στρες παρεμβαίνει στην ωρίμανση των ωαρίων και μπορεί να αναστείλει την ωρίμανση in-vitro του ωοκυττάρου. Η εξαιρετική αντιοξειδωτική δράση των κατεχινών του πράσινου τσαγιού αποτελεί το κλειδί στη βελτίωση της γονιμότητας μέσω της μείωσης του οξειδωτικού στρες. Συγκεκριμένα, η επιγαλλοκατεχίνη-3 (EGCG) θεωρείται η πιο ελπιδοφόρα βιοδραστική ένωση στο πράσινο τσάι λόγω της ισχυρής της αντιοξειδωτικής δράσης.